Programma

OWee 2018

In de OntvangstWeek staat heel Delft op zijn kop en lopen alle nieuwe studenten door de stad. Je staat er natuurlijk niet alleen voor: met negen toekomstige studiegenoten en twee mentoren ga je Delft en het studentenleven verkennen. De mentoren zijn twee ouderejaarsstudenten van jouw studie. Samen trek je door Delft, volg je het programma en beleef je een fantastische week.

Eten en Slapen.

Tijdens de OWee worden alle maaltijden door ons verzorgd. Met je groepje ontbijt en lunch je op verschillende locaties in de stad en ’s avonds eet je op een studentenvereniging. Kom je van ver en heb je nog geen slaapplek in de OWee? Wij zorgen voor een plek waar jij kan slapen! Zo leer je al andere studenten kennen en is alles dichtbij!

Programma

Iedere dag komt er een ander aspect van het studentenleven aan bod. Het dagprogramma wordt verzorgd door het OWee Bestuur. ’s Avonds kun je eten op de verenigingen voordat daar het avondprogramma in alle hevigheid losbarst! Elke vereniging organiseert andere activiteiten, dus er is voor iedereen altijd iets te beleven. Hieronder krijg je alvast een impressie van het dagprogramma.

Eerstejaarsweekend

Voorafgaand aan de OWee zijn de Eerstejaarsweekenden. Bijna alle studie-verenigingen organiseren een weekend weg met je nieuwe studiegenootjes. Hierbij leer je alvast je medestudenten kennen zodat je straks niet alleen in de collegezaal hoeft te zitten. Check voor meer informatie hierover de website van je studievereniging. Inschrijven voor het Eerstejaarsweekend kan gewoon via de OWee-site.

Zondag 19 augustus - Opening

De OWee begint zondagmiddag met een ontvangst. Bij deze ontvangst kun je je toekomstige medestudenten van andere studies leren kennen en even bijkomen van je eerstejaarsweekend. Ook ontvang je jouw OWee bandje: jouw toegangsbewijs voor de hele week! Hierna barbecueën we met zijn allen terwijl een prachtige parade van verenigingen je laat zien wat Delft te bieden heeft. We sluiten de avond af met een groots feest. Niet alleen de toekomstige studenten zijn daar aanwezig maar ook alle andere Delftse studenten.

Maandag 20 augustus - Informatiemarkt en Sightseeing

Maandag staat in het teken van de stad Delft. ’s Ochtends verzamelen jullie met je studieverenigingen voor een ontbijt waarna jullie doorgaan naar de Aula om je shirt en rugzak op te halen. Ook zal de Rector Magnificus iedereen hier welkom heten. Hierna is er de mogelijkheid om op een leuke manier verschillende plekken in de stad te leren kennen. Hier zal ook de lunch voor jullie klaarstaan. Vervolgens is er een grote informatiemarkt waar alle verenigingen, de gemeente en bedrijven zich presenteren met gave stunts en gadgets.

Dinsdag 21 augustus - Verenigingendag

Dinsdag is de verenigingendag. Je gaat langs verschillende verenigingen waar je een rondleiding krijgt, activiteiten kunt doen en de sfeer kunt proeven. Ook is er op deze dag een foodtruck and chill evenement die plaatsvindt op het basecamp en kan je vragen stellen aan een inspirerende spreker tijdens de collegetour. Aan het einde van de middag zullen alle studentenverenigingen zo goed mogelijk laten zien wat ze in huis hebben tijdens het presidentenforum. Tijdens dit debat beantwoorden ze al jouw brandende vragen.

Woensdag 22 augustus - Backstage Campus Tour en Sport & Cultuur

Woensdag begint met een tour langs de verborgen plekjes van de campus. Ooit een keer in een ruimte geweest waar het zo stil is dat je je hart hoort kloppen of gezien hoe een windtunnel werkt? Ontdek het tijdens de Backstage Campus Tour! Daarna krijg je de kans om het sport– en cultuuraanbod die de campus rijk is te leren kennen. Na deze markt zal de dag feestelijk worden afgesloten met de legendarische cantus sing-a-long.

Donderdag 23 augustus - Luxe Brunch en Verenigingen

Moe van de hele week? Op de laatste dag van de OWee, die in het teken zal staan van duurzaamheid, verzorgen we een lekkere uitbrak brunch en zal een klein festival plaatsvinden op het Basecamp. Vanaf deze brunch kun je langs verenigingen gaan die in de middag en avond nog activiteiten organiseren. Handig om de knoop door te hakken als je nog twijfelt of en waar je lid wil worden!

Basecamp en OWee Café

Gedurende de hele week kun je ook chillen op het Basecamp. Hier kun je eten halen, relaxen en meedoen met leuke spellen en activiteiten. In de avond zal het Basecamp overlopen in het OWee Café. Hier kun je laid-back genieten van een drankje in een van de unieke ruimtes.